digital.bgДигиталният свят също е засегнат от разпространението на коронавируса по цял свят.

...
digital.bgДигиталният свят също е засегнат от разпространението на коронавируса по цял свят.
Коментари Харесай

Google Play започва да скрива търсенията на мобилни приложения на тема коронавирус

digital.bg

Дигиталният свят също е обиден от разпространяването на коронавируса по целия свят. Още при започване на януари да вземем за пример Гугъл задействаха така наречен " SOS Alert функционалност ". Това значи, че потребителите виждат с приоритет информация обвързвана с епидемията, която е качена от достоверни източници. По този метод всеки може бързо да разбере най-важното, а и се поставя завършек на операцията с подправени вести. Гугъл продължава да следи деликатно метода, по който търсим вести за вируса от смартфоните.

Собственици на устройства с Android в този момент видяха, че осъществяването на търсене на тематика " Coronavirus " в Google Play не демонстрира никакви резултати. Същото е и с " COVID-19 ", което е формалното име на вируса, без значение в коя секция на онлайн портала се ровите. Крайният резултат при поръчките включващи двете думи е " No Results Found ". Най-вероятно филтрите на Гугъл по дифолт са блокирали търсенето по тези поръчки в секциите за книги, музика, игри, приложения и телевизионни шоута, оповестява 9to5google.

 



Една от вероятните аргументи е Гугъл да желаят да спрат спекулациите и да предотвратят качването на мобилни приложения, които си вършат реклама от тематиките за ковид. Дори съществуването на думата " Coronavirus " единствено по себе си е причина за доста кликвания и респективно можете да докара до огромен брой изтегляния. Скриването на наличието обвързвано с " ковид " е един от методите за предварителна защита на програмен продукт, който се пробва да открадне персоналните ни данни, до момента в който се опитваме да разберем повече за болестта.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР